About Me

Nicole Lousberg
Webdesigner, Sieradenontwerpster en Kunstschilderes

Nicole Lousberg volgde na haar studie Technische Bedrijfskunde aan de TH Rijswijk de opleiding tot edelsmid te Schoonhoven. In haar dagelijks werk als webdesigner in haar bedrijf LOL Media Design verwerkt zij haar creativiteit in technisch abstracte toepassingen. In haar vrije tijd richt zij zich vol passie en toewijding op het maken van sieraden en schilderijen.

De sieraden die Nicole ontwerpt en vervaardigt zijn heel herkenbaar door materiaalgebruik en vormgeving: robuust met raffinement, uitgesproken en zonder onnodige toevoegingen. Zij hecht er belang aan dat in haar sieraden de aandacht getrokken wordt naar de kern van het ontwerp. Dit kan het gebruikte materiaal, de vormgeving of het voorwerp zijn. Dit resulteert in sieraden die smaakvol en draagbaar zijn en door de subtiele s(z)etting de persoonlijkheid van de draagster versterkt.

De schilderijen van Nicole zijn grotendeels abstract van aard. Zij kenmerken zich door veel en afwisselend kleurgebruik. Tevens worden diverse materialen in de schilderijen verwerkt, zoals bijvoorbeeld textiel, hout en schelpen. Deze materialen brengen reliëf aan en geven haar werken daardoor diepte en dimensie.

In 2017 is Nicole begonnen met het haken van Dreamcatchers, deze zijn evenals haar sieraden en schilderijen, zeer herkenbaar door het gebruik van pure materialen en de vormgeving: robuust met raffinement, uitgesproken en zonder onnodige toevoegingen.